BUAT SENDIRI INSURAN & ROADTAX KERETA ANDA

new2Buat polisi takaful  & roadtax kereta anda di komputer sendiri di rumah, tak perlu jumpa agen @ jpj.

LANGKAH  1: BUAT SENDIRI INSURAN KERETA ANDA..sangat mudah & selesa.

  • Click link : https://w7.financial-link.com.my
  • First login: Pilih ‘New Certificate’ – Create User id & Password sendiri- (Contoh: id: tbl5494 password:tbl5494) -teruskan isi maklumat yg diperlukan.
  • Rujuk butiran dari geran kereta atau Insuran tahun lepas.
  • Sistem ini untuk kereta persendirian dan company sahaja – Sum Insured nilai semasa sehingga RM300,000.00 –
  • Usia kereta <15 Tahun.
  • Bayaran melalui Mayban2u,CIMB Clicks,ePUBLIC BANK,HONG LEONG atau CREDIT CARD.
  • Semak JPJ Status (accepted)..print policy.
  • Seterusnya click logo MYEG untuk buat roadtax -bayar online..print resit myeg.
  • Roadtax akan sampai ke alamat anda.(HELP:0139320120)
  • Panduan Membuat Insuran
  • Click link : e-agent

_____________________________________________________________
Web khusus untuk e-agent

_____________________________________________________________

LANGKAH 2: BUAT ROADTAX ONLINE

  • Klik link : myeg.com.my
  • Tak perlu keluar rumah untuk renew roadtax.
  • Login: ‘Username: takaful2yu ( Password’: 123456 )
  • Pilih Services Menu..MyRoadTax .–Login.
  • Isikan maklumat diperlukan (No ic owner,no kereta,no hset,alamat ke mana hendak dihantar roadtax dan lain-lain butiran berkenaan.
  • Setelah membuat bayaran online..print resit untuk simpanan anda.Resit myeg diperlukan oleh bengkel
  • Jika ada sebarang masalah call myeg : 0378018888
  • Panduan Menggunakan myeg
  • Click link : e-agent

LANGKAH 3 ; SEMAK STATUS PENGHANTARAN MYEG




23 Comments so far

Azmi Bin NgahPosted on8:23 am - Jun 20, 2015

TQVM NurAisyah Ikhlas Enterprise,
Saya telah selesai renew Insyuran dan Roadtax saya.
Mudah dan Meyakinkan pada saya.

    WAN MD HATTAPosted on10:25 am - Jun 20, 2015

    tahniah, anda berjaya

      Azmi Bin NgahPosted on2:11 pm - Jun 23, 2015

      ..tetapi berapa lama roadtax akan sampai ke alamat saya? Delivery guna courier servis apa? Skrg dah 2 hari tetapi tidak sampai2 lagi roadtax.. Tlg check. TQ.

        WAN MD HATTAPosted on3:25 pm - Jun 23, 2015

        Dah semak sistem myeg tiada masalah. Mungkin masalah penghantaran myeg guna pos laju. esok check dengan pos laju, Jika masalah dengan tiada roadtax boleh guna resit myeg, menunjukkan roadtax telah dibayar, harap sabar, tq

          Azmi Bin NgahPosted on12:39 am - Jun 27, 2015

          Sori, lupa nak update.
          Dah sampai keesokan harinya.
          TQVM. Saya ada lagi bbrp kenderaan akan settled roadtax & insurans di sini, InsyaAllah.

Kotak CustomPosted on7:13 am - Jun 29, 2015

Kalu nk wat insurance motosikal bole gak ke?

Md ZaidiPosted on10:35 am - Jul 11, 2015

10% rebat tak dapat lah ye…kalau dapat baru nak buat sini…lagipun x ambik lebih 15 tahun..

ZamPosted on3:31 am - Jul 22, 2015

Assalam,,, nak tanya. 1 .klu buat boleh dapat commission ka, 2. Insuran buat kat cini dan road tax bayar kat pejabat pos boleh ka

KARIMPosted on3:42 am - Jul 22, 2015

kalau ader saman BL mcm mana

AiniPosted on11:55 pm - Jul 23, 2015

Salam, minta no talipon untuk sy berhubung kerana ada kesilapan pada pengisian borang

ZackPosted on5:27 am - Aug 17, 2015

Berapa lama masa diambil(Purata) untuk JPJ update status dari Received ke Accepted?

WAN MD HATTAPosted on4:00 am - Aug 18, 2015

Salam,

policy tuan dah approved semalam 17/8/2015, boleh bayar roadtax.

tuan buat dengan e-ikhlas HQ, sebab itu tak ada dalam system e-agent.

walau bagaimana pun tahniah saya ucapkan, tuan telah menjadi keluarga celik IT Takaful ikhlas.

Ini link yang tuan masuk : https://w7.financial-link.com.my/PremiumLink2/login.jsp?compcode=A1

Ini link ke eagent saya : https://w7.financial-link.com.my/PremiumLink2/login.jsp?compcode=A1&agtcode=GTA0025-KTB

tq

AnaPosted on2:47 am - Jan 13, 2016

salam. saya kompius nak isi.huhu. nak buatkan utk adik, kne keyin ID owner kereta atau ID kita?

ANAPosted on7:14 am - Mar 17, 2016

knp dah berjaya byr ins tp daftar myeg keluar
“There was no valid insurance found for this vehicle.
Please purchase the insurance first, before proceeding with your road tax renewal OR you may also call us at 03-7801 8888 for insurance assistance.”

Leave a Reply